Ситуація на фронті: 20 обстрілів за добу - це “тиша”?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.09.2016 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26837

Cитуація в зоні АТО залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням “режиму тиші”.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових: 8 випадків зафіксовано на Донецькому напрямку, 9 – на Маріупольському та 3 – Луганському.

Зокрема, на Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку противника велися поблизу Авдіївки, при цьому ворог застосовував 82-мм міномети, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. А по Верхньоторецькому, Луганському - кулемети та стрілецьку зброю. По Новоселівці Другій окупанти застосували гранатомети.

На Маріупольському напрямку неспокійно було поблизу Широкиного, де бойовики застосували міномети калібром 82-мм, гранатомети та кулемети. Також в районі Мар’їнки та Старогнатівки ворог вів турбуючий вогонь зі стрілецької зброї. Крім того, бойовики стріляли по захисникам Широкиного з БМП, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку ворог вів вогонь по Новоолександрівці з гранатометів та кулеметів, а по Попасній - з стрілецької зброї.

Важке озброєння ворог не застосовував.

Зафіксовано проліт 3 БПЛА на Луганському та Маріупольському напрямках.

Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

У зоні проведення Антитерористичної операції, на спеціально обладнаних навчальних полігонах, підрозділи Збройних Сил України проводять бойове залагодження, вдосконалюючи професійний вишкіл та підвищуючи рівень вогневої підготовки. Стрільби проводяться згідно плану бойової підготовки військових частин та заздалегідь погоджуються з органами місцевої влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.