Міністр оборони Росії прибув до окупованого Криму на військові навчання

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.09.2016 11:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26839

Міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу прибув до окупованого Криму, де 9 вересня пройде один із ключових етапів стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2016».

Про це повідомив офіційний сайт російського військового відомства.

Російські військові на полігоні «Опук» у рамках навчань відпрацюють дії міжвидового угруповання військ із відбиття нападу умовного противника. При цьому в ході цього етапу маневрів буде задіяно всі види військ, залучені до навчань.

8 вересня екіпажі винищувачів Су-27 Південного військового округу на полігоні в окупованому Криму відпрацювали застосування авіаційних засобів ураження по наземних мішенях, що позначають об’єкти умовного противника.

За легендою, противник висадив кілька десантних груп на узбережжі півострова, які обладнали необхідні об’єкти інфраструктури для оборони зайнятих позицій. Льотний склад відпрацював застосування некерованих авіаційних ракет та авіабомб масою 250 кілограмів по наземних цілях, влучивши в усі мішені на полігоні. Всього в польотах було задіяно до 10 екіпажів винищувачів Су-27 Південного військового округу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.