Черговий пропагандистський трюк Кремля

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.09.2016 18:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26850

“Глави” самопроголошених “ДНР” та “ЛНР” Алєксандр Захарченко та Ігорь Плотніцкій заявили про безумовне встановлення режиму припинення вогню на Донбасі з 15 вересня.

Глава самопроголошеної "ДНР" Алєксандр Захарченко віддав розпорядження про безумовне припинення вогню на підконтрольній йому території в ніч на 15 вересня, повідомляє DW.

"Ми можемо оголосити, що з нуля годин в ніч з 14 на 15 (вересня, - Ред.) припинимо будь-які обстріли територій і взагалі ведення будь-яких бойових дій і закликаємо українську сторону поставитися до цього серйозно", - заявив Захарченко в ефірі телеканалу "Росія-24", цитує інформаційне агентство "Інтерфакс". Водночас він відзначив можливість вогню у відповідь.

Глава самопроголошеної "ЛНР" Ігорь Плотніцкій, у свою чергу, також повідомив про наказ встановити односторонній режим припинення вогню в ніч на 15 вересня. При цьому, за його словами, він заборонив відкривати вогонь у відповідь.

Водночас, як повідомляє спікер міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, за минулу добу на Донбасі внаслідок бойових дій загинули троє українських військових, 15 отримали поранення. "Ще один наш боєць зник безвісти", - цитує його слова під час брифінгу в Києві агентство "Інтерфакс-Україна".

Мотузяник також поінформував, що найбільших втрат сили АТО зазнали на луганському напрямку під час вчорашньої тривалої перестрілки з ДРГ.

13 вересня також відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі за участю представників самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". За інформацією прес-секретарки Леоніда Кучми Дарки Оліфер, під час відеоконференції Тристороння контактна група закликала до дотримання режиму припинення вогню. Наступне засідання контактної групи в Мінську має відбутися 21 вересня.

Нагадаємо, що вогонь на Донбасі мав бути припинений ще 1 вересня після заяв спецпредставника Організації з безпеки та співробітництва в Європі Мартіна Зайдіка, президента України Петра Порошенка та речника президента РФ Дмітрія Пєскова.

Замість післямови. Вже давно ні для кого не є таємницею, що так звана "народна міліція" ОРДЛО це - віртуальне прикриття, створене пропагандистськими військами РФ. Насправді під цією завісою приховані 1-й і 2-й армійські корпуси ЗС РФ, підпорядковані оперативному командуванню Південного військового округу. І ніякий Захарченко ні Плотніцкій цими військовими "відпускниками" не керують. Отже, оскільки поки немає підтвердження від ГУР МО України про отримання відповідного наказу ГШ ЗС РФ командуванню Південного округу про припинення бойових дій на території України, заяви маріонеткових керівників окупаційної влади є пропагандистським трюком.

Втім, не виключено, що за цим прикриттям готується провокація і загострення війни. Побачимо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.