Ситуація на фронті: попри пропагандистські заяви, російські бойовики нарощують активність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.09.2016 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26854

За минулу добу російсько-окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Але, незважаючи на провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод, повідомляє прес-центр АТО.

Так, на Донецькому напрямку зафіксовано 37 порушень “режиму тиші”. Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Новоселівці Другій, Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Новгородському та Луганському. Окрім того, по селищу Луганському, Зайцевому, Світлодарському, Піскам та шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Також для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи в районі Авдіївки та Верхньоторецького.

На Луганському напрямку зафіксовано 5 порушень “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки та Новоолександрівки, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Також по Новозванівці бойовики відкривали вогонь з БМП та стріляли снайперські групи.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 14 порушень “режиму тиші”. Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з БМП і гранатометів по Широкиному. А по Павлопілю, Новотроїцькому, Широкиному та Старогнатівці - з гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, близько 23.00 окупанти відкривали вогонь з міномету 120-го калібру по Лебедінському та Бердянському. А по Мар’їнці вів вогонь снайпер.

Окрім того, на Донецькому напрямку з 23.00 бойовики відкривали вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії по нашим захисникам у Зайцевому та Авдіївці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.