Ситуація на фронті: на честь візиту на Донбас очільників МЗС ФРН і Франції, бойовики майже не стріляли

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.09.2016 20:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26859

Упродовж дня, по всій лінії зіткнення спостерігалося суттєве зниження кількості фактів порушення “режиму тиші” з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

З опівночі і до 18.00 зафіксовано лише 7 випадків відкриття вогню, при цьому важке озброєння ворог не застосовував.

Зокрема, на Донецькому напрямку обстріли з боку противника із використанням стрілецької зброї та кулеметів відбулися в районі Авдіївки.

На Маріупольському напрямку ворог відкривав вогонь з стрілецької зброї в районі Мар’їнки.

На Луганському напрямку противник вдався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, де бойовики також вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 50 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Але, незважаючи на провокації, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Так, на Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень “режиму тиші”. Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Піскам та Луганському. Окрім того, по селищу Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Піскам та Ленінському окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Також для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник відкривав вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-мм та 122-мм калібру в районі Зайцевого, Авдіївці, Кам’янки та Верхньоторецького. По селищу Луганському вели вогонь з БМП, а по Авдіївці - з танку.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень “режиму тиші”. Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по Водяному, Широкиному, Мар’їнці, Красногорівці, Талаківці, Гнутовому, Павлопілю та Новотроїцькому. А також окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру по Широкиному, Чермалику, Павлопілю та Водяному. Окрім того, вели вогонь з БМП по Широкиному та Талаківці, а по Красногорівці вів вогонь снайпер.

На Луганському напрямку зафіксовано 4 порушення “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Богуславського, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.