Головна проблема України - політична еліта. Або ті, хто такими себе вважають

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.04.2007 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2686

Лідер НРУ Борис Тарасюк вважає, що частина еліти, зокрема, об'єднана в партію Регіонів, взагалі не є такою, це - група олігархів, які об’єднались на основі отримання надприбутку, грабежу та тіньових схем в економіці.

«На відміну від інших народів, припустимо, сусідньої Білорусь, українці віками вели боротьбу за відновлення своєї незалежності та державності, і логічним завершенням цієї боротьби стало відновлення державної незалежності України у 1991 році. Головна проблема України – не у відсутності розуміння поняття «єдина нація», як політична єдність, проблема полягає у тому, що частина цієї «єдиної нації» не асоціюється з української національної ідеєю, не вся нація розділяє принципи національної ідеї»,- сказав Голова Народного Руху України Борис Тарасюк в інтерв’ю польському журналу Nowe Panstwo.

За словами Б. Тарасюка, «головною проблемою України є її політична еліта, яка фактично ставить український народ перед необхідністю вибирати між європейською моделлю розвитку України з європейськими цінностями, стандартами й об’єднанням в єдиній Європі та візантійським способом поведінки й відсутністю будь-яких цінностей, не говорячи вже про європейські», повідомляє прес-служба НРУ.

Тарасюк переконаний: «Частина української еліти не належить до еліти взагалі. Це група олігархів, які об’єднались на основі отримання надприбутку, грабежу та тіньових схем в економіці. Для обслуговування таких своїх інтересів вони об’єднались у партію Регіонів, яка фактично є політичним виразником цієї невиразної ідеології. Вона цинічна за своєю суттю. Там ідеологія взагалі відсутня, а якщо і є, то це – грабіж, тіньові схеми та накопичення капіталів за рахунок своєї приналежності до влади».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.