Експертиза підтвердила причетність підозрюваного до вбивства поліцейських

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.09.2016 16:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26881

Експертиза відбитків пальців (дактилоскопія) підтвердила, що у Дніпрі в поліцейських стріляв саме Олександр Пугачов, який перебував у розшуку за скоєння важких злочинів.

Про це повідомив перший заступник глави Національної поліції Вадим Троян повідомив під час брифінгу сьогодні, 26 вересня.

Експерти підтвердили збіг слідів відбитків пальців людини, яка перебуває в лікарні під арештом, з дактилоскопічною картою, зробленою у 2003 році у Донецьку у зв’язку із засудженням Олександра Пугачова за скоєння злочину.

Крім того, експертиза підтвердила, що куля, яку вилучили з тіла Пугачова, була випущена з пістолета поліцейського.

Троян повідомив, що в автомобілі затриманого нападника правоохоронці вилучили зразки ДНК, сліди відбитків пальців і набої. Зброю нападника поліція ще розшукує.

Поліція вже допитала 37 свідків у цій справі. Процедуру впізнання зловмисника пройшли три свідки, які перебували на місці події і впізнали підозрюваного по фото. Призначено ще 23 експертизи, зокрема експертиза ДНК, ще одна дактилоскопічна тощо.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому статтею 348 Кримінального кодексу – посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця.

Як повідомлялося раніше, 25 вересня у Дніпрі Олександр Пугачов застрелив патрульного поліцейського і поранив напарницю, коли патруль зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху. Згодом напарниця поліцейського померла в лікарні. Як з’ясувалось, Пугачов перебуває в розшуку за викрадення й ґвалтування людей і створення злочинної організації.

Крім того, у справі з’явився другий підозрюваний. Згодом поліція затримала Пугачова, виявилося, що поліцейський встиг його поранити. Пугачов із підробленим паспортом звернувся в лікарню по допомогу, де його затримали. Поліція відкрила три провадження за фактом убивства поліцейських.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.