СММ ОБСЄ заважають міни

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.09.2016 15:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26894

У спеціальній моніторинговій місії в Україні Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що на підконтрольному Україні блокпосту біля Золотого на Луганщині замінована дорога.

В ОБСЄ наголошують, що місія може і готова спостерігати, але їй перешкоджають, немає жодних гарантій безпеки.

Крім того, в СММ ОБСЄ повідомляють, що роботі спостерігачів також перешкоджають міни ЗСУ і угруповання «ЛНР» біля мосту в місті Щастя.

Наразі українська сторона цих заяв спостерігачів не коментували, проте сьогодні у Генштабі заявили, що підтримувані Росією бойовики не припиняють обстріли і провокації на визначених для відводу військ і озброєнь ділянках Донбасу.

Сепаратисти цих заяв також не коментували.

21 вересня Тристороння контрактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкове рішення про відведення військ і озброєння у трьох зонах на лінії розмежування – Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Відповідно до угоди, сторони конфлікту упродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках. У документі також зазначається, що розведення сил і озброєння здійснюється шляхом відведення їх із займаних позицій в обидва боки з метою створення ділянок розведення, як правило, не менше від 2 кілометрів у ширину і 2 кілометрів у глибину.

У Мінську раніше вже домовлялися про відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте ці домовленості не виконувались. Зокрема, у раніше у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляли, що підтримувані Росією бойовики і українські військові не змогли повністю відвести заборонене Мінськими угодами озброєння від лінії зіткнення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.