Лавров відмовився вибачитися за збитий МН17

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 30.09.2016 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26895

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров відмовився вибачатися за катастрофу MH17 після доповіді міжнародної комісії, за якою комплекс “Бук” прибув на Донбас із Росії, а потім був вивезений назад.

"Вибачитися за що?" - запитав він у відповідь на пропозицію ведучого ВВС Стівена Сакура вибачитися у зв’язку з оприлюдненою інформацією.

За словами російського міністра, Росія хоче дочекатися остаточних результатів розслідування, оскільки воно ще не завершене.

"Є сто імен, що фігурують у розслідуванні, але вони поки що навіть не проходять як підозрювані", - додав він.

МЗС Нідерландів викликало посла РФ через коментарі про MH17

Пан Лавров заявив, що Росія оприлюднила і надала комісії величезний обсяг даних про катастрофу літака, але не отримала на них реакції.

Раніше схожу позицію висловив прес-секретар Кремля Дмітрій Пєсков, який взяв участь в передачі ВВС HARDtalk, яку також вів Сакур. Пан Пєсков тоді сказав, що Росія не схильна вважати висновки комісії "остаточної правдою".

28 вересня міжнародна комісія оприлюднила доповідь про причини катастрофи літака рейсу МН17.

Комісія заявила, що ракета, що збила літак, була запущена з населеного пункту Сніжне. Він перебував під контролем прибічників самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Також комісія заявила, що зенітно-ракетний комплекс, з якого збили літак, доставили в Сніжне з Росії, а потім відвезли назад. Це спростовує російську версію подій, за якою літак міг бути збитий з підконтрольної Україні території.

Доповідь не ставить крапку в розслідуванні катастрофи рейсу МН17, але є головним узагальнювальним документом, на підставі якого робитимуть усі наступні кроки.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були на борту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.