Не всі сенатори США вірять російським міфам про конфлікт в Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.10.2016 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26903

Сенатор від штату Джорджія сказав у радіоінтерв’ю, що США повинні були апелювати до статті НАТО про взаємну оборону, хоча Україна не є членом Альянсу і не підпадає під це положення.

Джонні Айзаксон, член Комітету закордонних справ Сенату США

Джонні Айзаксон, член Комітету закордонних справ Сенату, сказав у інтерв’ю в п’ятницю, що США «повинні були дійсно фізично ввійти в» Україну після вторгнення Росії через зобов’язання Вашингтона щодо НАТО, передає «Голос Америки» з посиланням на онлайн-видання BuzzFeed.

«Ви знаєте, коли Росія вторглася в Крим, а потім в Україну, відповідно до статті 5, ми дійсно повинні були фізично піти їм на допомогу, – зазначив Ісаксон. – Ми цього не зробили, тому що були надто розпорошені. Але НАТО є важливою частиною нашої національної оборони і захисту нашої власної країні».

Стаття 5 є положенням про колективну оборону НАТО, яке говорить, що напад на одного з членів Альянсу є нападом на всіх і використовувалося лише один раз – після терактів 11 вересня у США.

Автор матеріалу наголошує, що Україна не є членом НАТО, і що з формулювання Айзаксона не зрозуміло, чи сенатор мав на увазі, що спочатку Крим був захоплений Росією, а потім Україна.

«Сенатор Айзаксон глибоко стурбований продовженням погроз агресії Владіміра Путіна і вважає, що США повинні стояти на боці союзників, у тому числі і через НАТО», повідомила виданню Buzzfeed Аманда Меддокс, прес-секретар Айзаксона на прохання пояснити зауваження сенатора.

Айзаксон, який також входить до складу Комітету у справах ветеранів, є сенатором від штату Джорджії. Він говорив, що підтримає кандидата від республіканців Дональда Трампа, який стверджував, що реакція США на будь-які заклики до статті 5 буде залежати від того, чи дана країна виконала свої фінансові зобов’язання перед витратами на оборону.

Айзаксон зробив свої заяви щодо Україну після того, як його запитали, що решта світу думає про погляди Трампа на оборонні зобов’язання США.

«Я не чую багато загальних тверджень про Дональда Трампа від іноземних послів, що приходять у мій офіс, – відповів Джонні Айзаксон. – Я чую багато про ситуацію з НАТО. Я прихильник НАТО. Альянс довів свою важливість для нашої країни».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.