«Репортери без кордонів» вимагають негайного звільнення Сущенка

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 4.10.2016 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26905

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» вимагає від російської влади негайно звільнити журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це кореспондентові Укрінформу у ФРН заявили в німецькому відділенні організації.

«Репортери без кордонів» закликають російську владу до негайного і безумовного звільнення кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка», - заявили у відділенні.

Захисники прав журналістів підкреслюють, що затримання українського журналіста було проведено з порушенням законів, зокрема, йому не дозволили повідомити про це рідних, а також не допускають до нього адвоката.

«Ми шоковані арештом Романа Сущенка, про який навіть його дружина дізналася через два дні, після того як його абсолютно випадково в СІЗО виявили правозахисники», - каже керівник берлінського відділення Крістіан Мюллер.

Він підкреслив, що дії проти Сущенка грубо порушують міжнародні норми, а звинувачення у шпигунстві є «абсурдними».

«Репортери» нагадують, що в рейтингу країн за рівнем свободи преси Росія стоїть на 148 місці зі 180.

Як повідомлялося раніше, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали в Москві 30 вересня і звинуватили в шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

В ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгину не вдалося в понеділок потрапити до підзахисного; крім того, до журналіста не пускають і консула.

Міжнародні організації, МЗС інших країн, Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.