У Європі підозрюють Білий Дім у саботажі санкцій проти Росії?

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 7.10.2016 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26916

ЄС має розширити санкції проти Росії через її поведінку у Сирії та Україні.

Про це заявив Яцек Саріуш-Вольский, віце-президент Європейської народної партії та член Європейського парламенту.

"Асад та Росія зумисне завдають ударів по цивільних об’єктах та цивільних. Це має припинитись. У війні, яку Росія веде проти України на Донбасі, також не видно світла в кінці тунелю. Тому Росії треба прямо заявити: зупинись негайно, або отримаєш нову чергу санкцій", - заявив Саріуш-Вольский.

"Росія є причиною сирійської драми, а не її вирішенням", - додав Саріуш-Вольский.

При цьому політик закликав США та Європу вибудувати спільну "дуже наполегливу та жорстку євроатлантичну позицію щодо Росії".

Заява Саріуша Вольского наклалась на повідомлення про можливу незгоду між Берліном та Вашингтоном з приводу запровадження нових санкцій проти Росії.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що Білий дім, буцімто, намагається максимально послабити санкції, які американські законодавці пропонують запровадити проти Росії через ситуацію у Сирії.

Зокрема, за інформацією видання The Washington Post, у Обами мовляв вважають, що нові санкції проти Москви та Ірану (інший пропонований об’єкт "сирійський санкцій" - прим. ГА) ускладнять майбутні контакти з приводу Сирії з Московою з одного боку, та означатимуть порушення домовленостей з Іраном щодо його ядерної програми - з іншого.

При цьому речник Білого дому Джош Ернест цього тижня заявив, відповідаючи на питання щодо ймовірності нових санкцій проти Росії, що "не виключає багатосторонніх зусиль за рамками ООН, спрямованих на те, щоб примусити Росію заплатити за її дії у Сирії".

"Ми вже робили так у минулому і я не виключаю, що президент США може розглянути і такий варіант дій", - наводить слова речника адміністрації Обами Ендрю Бітті, кореспондент AFP у Білому домі.

Натомість Берлін, за інформацією впливового видання The Wall Street Journal, розглядає можливість виступити ініціатором нових європейських санкцій проти Росії через її дії у конфлікті у Сирії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.