Вибори у США: Клінтон перемагає Трампа

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 10.10.2016 12:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26922

Республіканський кандидат у президенти США Дональд Трамп у ході дебатів із кандидаткою від Демократичної партії Гілларі Клітон заявив, відповідаючи на репліку Клінтон, що у країні під його керівництвом вона була би у в’язниці.

"Добре, що Дональд Трамп не керує законом у цій країні", - відзначила Клінтон у ході дебатів.

"Так, бо у такому разі, ви були би у тюрмі", - відповів Трамп.

За підсумками дебатів, відповідно до питування проведеного каналом CNN (який Трамп перед дебатами звинуватив у фальшування дискусії на користь Клінтон - прим. ГА), Гілларі Клінтон перемогла.

Їй, за даними CNN, віддали перемогу 57% респондентів. Трамп, для порівняння, у цьому опитуванні назвали переможцем 34%.

При цьому наближений до Трампа популярний американський консервативний сайт Breitbart.com заявив, що "контрольовані істеблішментом ЗМІ казяться і вигадують нісенітниці після приголомшливої перемоги Трампа на президентських дебатах".

У ході дебатів кандидати торкнулись таких тем, як економіка, нацбезпека та створення робочих місць, енергетика, прибуття до США біженців із Сирії, володіння зброєю у країні та ін.

У ході дебатів жоден із учасників жодного разу не згадав Україну, хоча Росія раз за разом поставала у ході дискусії.

Зокрема, Клінтон пообіцяла протистояти Путіну та розкритикувала дії Росії у Сирії.

"Я протистояла Росії. Путіну. І я буду робити це на посаді президента", -заявила Клінтон.

Натомість Трамп відкинув закиди Клінтон, що Москва намагається вплинути на результати виборів у США (про це напередодні заявила розвідка США - прим. ГА) на його користь та відзначив, що не має фінансових зв’язків із РФ та вважав би за благо співпрацю із Росією для вирішення кризи у Сирії.

Чимало оглядачів відзначили, що модератори дебатів значно частіше переривали Трампа, натомість поблажливо ставлячись до Клінтон.

"Я ще навіть не полічив другу половину дебатів, але Трампа модератори переривали 14 разів, а Клінтон - двічі", - твітує республіканський політичний конультан Френк Лунтц.

Даний оглядач також відзначив, що Республіканська партія ймовірно надто поспішила відмежуватись від Трампа після скандалу спричиненого публікацією його зневажливих висловів щодо жінок.

"Я можливо помилився, списавши Трампа. Після сьогоднішнього спілкування із виборцями, він повернувся до перегонів", - твітує Лунтц.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.