Зустріч “нормандської четвірки” можлива лише за “прогресу” щодо Донбасу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 11.10.2016 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26929

Французькі дипломати розповіли про умови для проведення зустрічі “нормандської четвірки” у Берліні 19 жовтня. За даними агенції Reuters, для цього необхідний “реальний прогрес” щодо Донбасу.

Зустріч "нормандської четвірки" - лідерів України, Росії, Німеччини та Франції - можлива лише за умови, якщо найближчими днями буде досягнуто "реального прогресу" у ключових питаннях конфлікту на Сході України. Про це джерело в паризьких дипломатичних колах розповіло агентству Reuters у вівторок, 11 жовтня.

"Між тепер і "тоді" потрібен реальний прогрес. Лідери (країн "четвірки". - Ред.) повинні погодитися, тож зараз ми не можемо підтвердити, що зустріч відбудеться", - сказав співрозмовник агенції.

Водночас в Адміністрації президента України заявили, що Київ підтримує переговори у такому форматі лише для затвердження "дорожньої карти" виконання мінських домовленостей. "Проведення цього заходу для вирішення так званих політичних компонентів Мінська є неприйнятним", цитує коментар прес-служби Петра Порошенка агентство "Інтерфакс-Україна". В АП додали, що поки не отримували формального запрошення на саміт "нормандської четвірки".

Раніше посол Росії у Франції Алєксандр Орлов заявив, що німецька канцлерка Анґела Меркель запрошує трьох інших лідерів на вечерю 19 жовтня у Берліні. Офіційно ця інформація не підтверджувалася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.