Спочатку безпека, а потім - вибори

Автор/джерело -  © Ліга



Дата публiкацiї - 11.10.2016 18:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26930

Президент Франції заявив, що спочатку в Донбасі повинен бути припинений вогонь, а потім проведено місцеві вибори.

У Донбасі, перш за все, має бути досягнуто припинення вогню, а потім проведено місцеві вибори. Про це заявив під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі президент Франції Франсуа Олланд, якого цитує в Twitter представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

За словами Олланда, мета мінських угод - мир і територіальна цілісність України. "Перше, що потрібно зробити - припинити вогонь. Потім треба провести вибори", - сказав Олланд.

Президент Франції підкреслив, що прогрес у виконанні мінських угод занадто повільний. Треба створити політичні та оборонні умови, провести вибори відповідно до українського та міжнародного права. Україна також повинна прискорити реформи.

Заяву Олланда прокоментувала в Facebook віце-спікер Верховної Ради, одна з представників України в контактній групі по Донбасу Ірина Геращенко: "Головне, що дуже твердо говоримо ми. Спочатку безпека і гуманітарний аспект, кордон, потім - перехід до політичного блоку".

У вересні глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що після припинення вогню і відведення військ в трьох зонах Донбасу необхідне прийняття Радою закону про вибори і особливий статус регіону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.