Ситуація на фронті: російські бойовики активізуються на Маріупольському напрямку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.10.2016 22:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26931

З опівночі і до 18.00 зафіксовано 13 випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, 12 з яких — на Маріупольському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Ворог не припиняє застосовувати важке озброєння. Так, під вогнем артилерії калібру 122 мм опинились опорні пункти сил АТО, розташовані неподалік Широкіного та Водяного. З мінометів калібру 82 мм ворог обстріляв позиції українських захисників в районі Лебединського, а в Талаківці противник застосував міномети 82 та 120 калібру одночасно. Режим тиші бойовики порушували також і в Мар’їнці, де відбулась низка обстрілів з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку противник вдавався лише до однієї збройної провокації, при цьому застосував стрілецьку зброї.

На Донецькому напрямку порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

На Маріупольському напрямку відбулось 27 обстрілів. Збройні провокації з боку противника відбулись із застосуванням важкого озброєння. Зокрема, зі ствольної артилерії 152 калібру по захисникам Талаківки і селища Бердянське, а із 122 калібру — по Широкіно. Окрім цього, окупанти активно використовували озброєння калібрів 120мм та 82мм. Під вогнем з мінометів опинилися позиції сил АТО в районах Водяного, Широкіного, Мар’їнки, Талаківки. В напрямку Павлопіля і Гнутового обстріли підрозділів Збройних Сил України здійснювались з використанням озброєння БПМ, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 17 порушень «режиму тиші». Ворог обстрілював Новозванівку, Новоолександрівку, Попасну із озброєння різного калібру підсилюючи інтенсивність вогню мінометами 120 та 82мм.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 3 рази обстрілювали сили АТО.

В Авдіївці окупанти застосували міномети 82 калібру, а в Зайцево — калібр 120мм.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.