США та Великобританія можуть накласти додаткові санкції на Сирію та Росію

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 17.10.2016 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26941

Міністри закордонних справ США, Великобританії, Франції, Німеччини та Італії зустрілись у Лондоні для обговорення питання загострення ситуації в Сирії. США та Великобританія заявили, що вони розглядають введення додаткових санкцій проти Росії та Сирії за осаду Алеппо.

Джон Керрі і Борис Джонсон

Керрі назвав бомбардування цивільного населення східної частини Алеппо «злочинами проти людства». Його британський колега Борис Джонсон попросив Росію «проявити милосердя».

«Ми пропонуємо багато кроків, у тому числі додаткові заходи проти режиму та його прихильників», - сказав Джонсон під час спільної з Керрі прес-конференції.

Керрі попередив, що президент Обама розглядає всі можливі кроки, щоб протистояти насильству Башара Асада над своїм власним народом. Він також підняв питання санкцій, але применшив можливість військового втручання, наголосивши, що обов’язок його та колеги Джонсона виснажити всі дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

«Ми обговорюємо всі можливі механізми, але я не бачу ні в кого в Європі особливого апетиту до війни», - заявив Керрі після розмов з французькими та німецькими колегами. «Не думаю, що парламенти європейських кран готові оголошувати війну», - сказав він.

В свою чергу Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро заявив: «Ми завжди готові говорити з росіянами та іранцями, але ми вимагаємо, щоб спочатку припинилось бомбардування». Ейро не підтвердив, чи розглядається питання встановлення «зони, забороненої для польотів» над Алеппо, чи ні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.