Волонтери зафіксували на Донбасі скупчення озброєння ЗС РФ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.10.2016 19:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26944

Волонтерська аеророзвідка зафіксувала велике скупчення озброєння та техніки окупаційних російських військ на Донбасі.

У кадр аерофотознімка потрапила ціла посилена батальйонно-тактична група російських окупаційних військ. А деякі зразки військової техніки абсолютно чітко вказують на російський слід її постачання.

Зокрема, у кадр потрапили 20 танків Т-64БВ і Т-72Б ранніх модифікацій (основне озброєння калібром 125 мм), 25 бойових машин піхоти (БМП-1/БМП-2), 4 самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» (озброєння калібром 122 мм), 5 бронетранспортерів БТР-80 , зенітно-ракетний комплекс 9К35 «Стріла-10» та інша техніка.

Також на фото помітили російську автоперев’язувальну станцію (АП-2), яку в серпні вже фіксували за 3 км від промзони Авдіївки. Та найголовніший сюрприз — це наявність на знімку двох установок розмінування «Метеорит», які стоять на озброєнні виключно Російської Федерації. Крім свого основного призначення – розмінування об’єктів, УР-77 використовують і для знищення живої сили в укріплених руїнах будівель. Задокументовано використання установок цього типу за непрямим призначенням у другій чеченській кампанії, а також під час штурму Донецького аеропорту на Донбасі. Також помітили використання УР-77 в Сирії для атак на укріплення в районі Джобар.

Крім ідентифікації техніки та деталізації вихідного аерофотознімка, знайдені документальні фото і відео підтвердження у ході моніторингу соціальних сторінок бойовиків, які перебували в районі розташування вказаного озброєння на військовому полігоні під Чистяковим.

Нагадаємо, раніше волонтерська аеророзвідка оприлюднила свіжі знімки великого скупчення озброєння об’єднаних російсько-терористичних сил на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.