Меркель не сподівається на диво під час зустрічі Нормандської четвірки

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.10.2016 23:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26947

На полях зустрічі у “Нормандському форматі” обговорюватиметься також і сирійське питання. Меркель не виключає нових санкцій проти Росії.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель не очікує чудес від зустрічі лідерів країн у "нормандському форматі" у Берліні, яка запланована на середу, 19 жовтня. Це стосується і українського конфлікту, і війни в Сирії, зокрема, ситуації в Алеппо. "Напевно, від завтрашньої зустрічі не варто очікувати чудес. Але завжди необхідно говорити, навіть коли погляди настільки сильно різняться", - заявила вона у вівторок, 18 жовтня. Її слова наводить агенція dpa.

Через те, що ситуація в Сирії стала "ще більш катастрофічною", Меркель розглядає усі варіанти, включно з санкціями. "Проте пріоритет зараз має те, що ми спершу маємо подивитися на те, як полегшити страждання людей", - цитує Меркель інформагенція Reuters.

Хоча головною темою буде ситуація в Україні та питання підписання "дорожньої карти" реалізації мінських домовленостей, сирійське питання в світлі великої кількості цивільних жертв від бомбардувань російськими і сирійськими військово-повітряними силами, буде порушено на полях зустрічі.

В ході офіційного візиту до Норвегії, відповідаючи на запитання журналістів щодо оцінок майбутньої зустрічі в "нормандському форматі" президент України Петро Порошенко також висловив деякий песимізм. "Я дуже оптимістично налаштований відносно майбутнього України. Але, на жаль, не настільки оптимістичний щодо завтрашньої зустрічі. Але я був би дуже щасливим здивуватися", - цитує Порошенка його прес-служба.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.