Уряд ФРН бачить Росію важливим стратегічним партнером

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 19.10.2016 19:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26949

За словами джерела в уряді Німеччини, Берлін розглядає Москву як стратегічного партнера. На саміті ЄС цього тижня рішення щодо “сирійських” санкцій проти Росії не буде ухвалено.

Уряд Німеччини вважає Росію важливим стратегічним партнером, попри агресивні дії Москви в Україні та бомбардування російською авіацією Сирії. Про це у середу, 19 жовтня, повідомило агентство dpa з посилання на власні джерела в уряді ФРН. Нагадаємо, що цього дня президент Росії Владімір Путін має відвідати Німеччину вперше з часу анексії Криму.

Джерело наголосило, що на саміті ЄС, який відбудеться цього тижня у Брюсселі, питання відносин з Росією гратиме помітну роль, і що ЄС готовий до діалогу з Москвою, незважаючи на розбіжності всередині країн-членів ЄС з цього питання. За інформацією агентства, під час саміту не буде ухвалено рішення щодо посилення санкцій стосовно Росії.

Як зазначило джерело, РФ є важливим економічним та зовнішньополітичним партнером ЄС, і відновлення хороших відносин з Росією є в інтересах Євросоюзу. Проте, зазначило джерело, цьому перешкоджають численні фактори.

Агентство Reuters з посиланням на високопоставленого німецького чиновника також підтверджує, що питання розширення санкцій стосовно Росії під час саміту ЄС цього тижня не буде вирішено. Проте, наголосив чиновник, питання санкцій не буде повністю знято і залишиться на порядку денному ЄС після саміту.

Зустріч "нормандської четвірки"

Ввечері у середу, 19 жовтня, у Берліні відбудеться зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Перед цими переговорами відбудеться тристороння зустріч лідерів України, Німеччини та Франції для координації позицій перед переговорами за участю президента РФ. Головною темою зустрічі стане втілення мінських домовленостей.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель напередодні заявила, що не очікує чудес від зустрічі. Президент України Петро Порошенко також висловив деякий песимізм. "Я дуже оптимістично налаштований відносно майбутнього України. Але, на жаль, не настільки оптимістичний щодо завтрашньої зустрічі. Але я був би дуже щасливим здивуватися", - зазначив Порошенко.

Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков 19 жовтня заявив, що під час зустрічі лідери держав "нормандської четвірки" спробують з’ясувати, що заважає виконати мінські домовленості.

Після проведення зустрічі "нормандської четвірки" Анґела Меркель та Франсуа Олланд обговорять з Владіміром Путіним ситуацію в Сирії, але вже без участі Петра Порошенка.

У середу, 19 жовтня, президент Франції Франсуа Олланд перед відбуттям до Берліна заявив, що Франція зробить усе можливе для здійснення тиску на союзників режиму президента Сирії Башара Асада, яким є, зокрема, Росія, для продовження режиму припинення вогню в Алеппо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.