Турчинов проінспектував Маріупольський напрямок оборони

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.10.2016 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26958

Внаслідок значного збільшення кількості обстрілів за останні два тижні, насамперед на Маріупольському напрямку, Секретар РНБО України Олександр Турчинов вирушив до цього сектору зони проведення антитерористичної операції, де провів нараду з військовим керівництвом АТО.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, тільки за останній тиждень по українських позиціях в маріупольському секторі було випущено понад 3000 снарядів та мін.

Секретар РНБО України побував на передових рубежах нашої оборони, зокрема, в місцях найбільш концентрованого обстрілу ворогом позицій українських військових, зокрема, в районі міст Комінтерново, Лебединського, та у Водяному - епіцентрі завдання ударів ворожою артилерією останніми днями.

Під час наради з військовими обговорювалась ситуація на фронті та заходи з ефективної протидії провокаціям російсько-терористичних військ. Окрім цього, Секретар РНБО України перевірив забезпечення та готовність особового складу до дій в зимовий період.

За словами Турчинова, обстановка в зоні проведення АТО залишається дуже напруженою, насамперед, на маріупольському напрямку: «Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкіного». «Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що під час його перебування у Водяному та на українських позиціях, найбільш наближених до окупованого агресором Комінтернового, російська артилерія безперервно вела вогонь по наших позиціях.

«Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню, та чітко окреслюють межі його «щирого бажання врегулювати конфлікт», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив також, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони «є тільки прикриттям для посилення військового протистояння».

«Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями - приречені», - наголосив Секретар РНБО України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.