Жириновський звинувачує Україну в незаконному проголошенні незалежності

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.05.2006 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=270

Заступник голови Державної думи Росії Володимир Жириновський заявив про те, що українські чиновники понесуть “кримінальну відповідальність за те, що роблять сьогодні в Україні”.

Про це близький до Кремля російський парламентарій заявив в ефірі українського "5 каналу". За його словами, ті, хто сьогодні керують Україною, незаконно захопили владу в країні.

"Хочу звернути увагу і представника Президента в Криму, і інших українських чиновників, що усі вони відповідатимуть за те, що роблятьсьогодні в Україні", - сказав Жириновський, передає ProUA.

На уточнююче питання про те, перед ким будуть відповідати чиновники, Жириновський відповів: "Перед майбутнім трибуналом. Перед майбутнім трибуналом пов"язаним з незаконним проголошенням незалежності і запрошенням іноземних військ у Крим і т.д. Представник Президента сказав, що проводились навчання вже не раз, але нічого не було. Гітлер взяв Австрію - усі мовчали. Узяв Чехословаччину - усі мовчали. Але, як тільки доторкнувся до Польщі, почалася друга світова війна. Тому, навчань можна багато проводити, але як тільки американські солдати вступлять на територію України - це буде дзвінок про початок війни і різкого загострення відносин між Росією і тими чиновниками в Україні, що незаконно захопили владу в результаті третього туру виборів у листопаді 2004 року. Або от зараз пройшли вибори, коли росіян записали, як українців і вони не змогли брати участь у виборах. Тому у Верховній Раді було б зараз більше депутатів, пов"язаних з російською громадою. Їм перешкодили взяти участь".

Раніше перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко пообіцяв ініціювати оголошення заступника голови Державної думи Росии Володимира Жириновського персоною нон грата в Україні.

В ефірі програми "Воля слова" на телеканалі ІСТV під час дискусії між російськими й українськими політиками щодо вступу України в НАТО Бутейко сказав, що має намір це зробити за "дикунські" слова, висловлені Жириновським під час програми.

Російський політик під час програми часто перебивав опонентів і з російської, і з української сторони образливими висловлюваннями. Крім того, в один момент, відповідаючи на репліку Бориса Нємцова про те, що насправді Володимир Жириновський не хоче, щоб Україна вступала в НАТО, віце-спікер Держдуми відповів: "Я хочу навпаки, щоб Україна вступила в НАТО й українські хлопці поверталися з Іраку в трунах".

У свою чергу Жириновський назвав Бутейко "шпигуном ЦРУ, що буде сидіти, коли прийде московський трибунал".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.