Тепер вибори відбудуться точно, але якщо Президент діятиме жорстко

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.04.2007 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2700

Сьогодні є абсолютно очевидним факт, що дострокові вибори відбудуться.

Про це сьогодні на брифінгу для преси заявила Юлія Тимошенко.

На думку лідера БЮТ, «той термін, який встановлений сьогодні Президентом – а це термін 24 червня – він є адекватним для того, щоб вибори пройшли організовано, і щоб всі мали можливість брати в них участь».

«Безліч політиків, дипломатів, представників інших країн, з якими нам доводиться спілкуватися, вже абсолютно не заперечують того факту, що дострокові вибори будуть», - сказала вона.

«І чим скоріше вони пройдуть, чим швидше країна отримає внаслідок дострокових виборів розв’язання кризи і протистояння, тим швидше ми зможемо перейти до нормальної конструктивної роботи, і тим швидше країна відчує не проблеми, а результати від роботи політиків», - наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер БЮТ, як громадянка України, подякувала Президенту за те, що він вчора «зробив цей крок і, власне, цей крок був зроблений тому, що Центральна виборча комісія офіційно заявила, що внаслідок не фінансування виборчої кампанії, внаслідок штучно створеного не кворуму в ЦВК - практично зірвані вибори, які були встановлені на 27 травня».

Юлія Тимошенко наголосила, що «для Президента це було більш ніж достатнім сигналом, щоб оголошувати нову дату виборів, і Президент, власне, це і зробив».

«Крім того, Президент також врахував, що деякі політичні сили, в тому числі партія Регіонів, соціалісти, комуністи, заявили, що вони в такі короткі терміни не встигли зареєструватися, не встигли провести з’їзди, і не змогли вкластися в ці терміни. І тому Президент також пішов на зустріч цим політичним силам, які, я переконана, є невід’ємною частиною політикуму України, але які через певні причини не встигли вписатися в терміни дострокових виборів», - сказала вона.

«Сьогодні Президент зробив для них крок назустріч і пролонгував терміни дострокових виборів для того, щоб всі без виключення могли бути учасниками цих виборів», - наголосила Юлія Тимошенко.

На думку Юлії Тимошенко, Президент має вжити жорстких заходів для повноцінної підготовки і проведення дострокових виборів до Верховної Ради.

Відповідаючи на запитання журналістів, які це мають бути заходи, лідер БЮТ зазначила, що, в першу чергу, необхідно зробити дієздатними ЦВК і Генпрокуратуру.

Крім того, Юлія Тимошенко звернулася до Президента, щоб він не допустив участі суддів КС, призначених за його квотою, «в цьому фарсі по імені розгляд неконституційності Указу Президента».

«Це є фарс, тому що в Конституційному суді правосуддя не залишилося», - наголосила вона.

Як ми повідомляли раніше, сьогодні лідери об'єднаної опозиції звернулися до киян із закликом вийти на Майдан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.