Москва не дозволить дипломатам США спостерігати за виборами в Росії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.11.2016 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27001

Російське Міністерство закордонних справ направило в американське посольство в Москві ноту, в якій оголосило небажаною присутність дипломатів зі США на всіх майбутніх виборах у Росії.

Як заявив заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков, заборона стала відповіддю на обмеження доступу російських дипломатів на виборчі дільниці США, яке Москва вважає неприйнятним.

Напередодні офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова повідомила на своїй сторінці у Facebook, що Вашингтон заборонив співробітникам посольства Росії «наближатися до виборчих дільниць» на виборах президента США. За її твердженням, ФБР чинить «прямий тиск» на російських дипломатів з метою не допустити їх до виборчих дільниць. Один із випадків стався в Х’юстоні, коли агенти ФБР блокували машину співробітника генконсульства Росії, написала Захарова.

У Вашингтоні російський запит про направлення представників для спостереження за ходом президентських виборів в США назвали пропагандистської прийомом, зазначивши, що Москва відмовилася від можливості спостерігати за виборами по лінії ОБСЄ.

20 жовтня стало відомо, що Держдепартамент США відмовив російським дипломатам у спостереженні за ходом проведення президентських виборів. Росіянам рекомендували приєднатися до міжнародної місії Бюро з демократичних інститутів з прав людини ОБСЄ. Однак у Центрвиборчкомі Росії визнали такий формат неприйнятним.

Президентські вибори в США відбуваються 8 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.