Німеччина виділила Україні 72 мільйони євро на модернізацію

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 9.11.2016 18:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27005

Берлін допомагає Україні покращити управління на місцевому рівні та оновити енергомережі. На це Німеччина додатково виділила 72 мільйони євро.

Після переговорів між Україною та Німеччиною в Берліні на початку листопада ФРН підтвердила, що підтримує реформи уряду в Києві. Німеччина також вирішила надати Україні 72 мільйони євро на реалізацію нових проектів зі співпраці, повідомило посольство ФРН в Україні у середу, 9 листопада.

Зокрема, 20 мільйонів євро підуть на облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб. Місцеву владу в Україні також консультуватимуть щодо енергоефективності та скорочення витрат на електроенергію та опалення. Ще 33 мільйони євро виділяють на оновлення трансформаторних підстанцій для скорочення втрат. Німці також навчатимуть українців, як покращити систему управління територіальними громадами та використання бюджетних коштів.

З 2014 року німецьке міністерство економічного співробітництва і розвитку загалом виділило Україні 325 мільйонів євро у рамках проектів зі співпраці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.