МВФ допоможе НАЗК перевіряти декларації чиновників

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.11.2016 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27010

Міжнародний валютний фонд пообіцяв допомогу при перевірці майнових та фінансових активів українських декларантів за межами держави.

Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак

Про це написала у Facebook голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

"МВФ вважає, що головна увага НАЗК стосовно перевірок декларацій має бути до чиновників з найвищого ешелону влади. Бо «риба гниє з голови». Відтак, Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових та фінансових активів українських декларантів за межами держави", - написала вона після зустрічі з Емануелем Матіасом, старшим експертом фінансового сектору МВФ.

"Сьогодні на зустрічі в НАЗК (Матіас - ред.) зазначив, що Фонд «прискіпливо слідкує за ситуацією в Україні». Відповідно, вони побачили певну непослідовність у деклараціях деяких українських топ-посадовців: статки, про які писала міжнародна преса, наразі чомусь відсутні в електронному Реєстрі", - зазначила Корчак.

Голова НАЗК припустила, що співпраця з міжнародними антикорупційними організаціями стане одним із головних інструментів у викритті нечесних на руку українських чиновників.

Як повідомлялося раніше, 30 жовтня о 24:00 завершився перший етап подання електронних декларацій для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що можновладці задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. ГПУ заявила, перевірить сплату податків нардепами із готівкових коштів, які задекларували понад 100 тисяч доларів готівки.

НАЗК повідомило, що станом на 9 листопада Марія Матіос, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв не оприлюднили свої електронні декларації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.