СБУ ліквідувала агентурну мережу терористів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2016 20:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27012

Агентурну мережу терористів, що діяла у Кураховому, Красногорівці та Мар’їнці на Донеччині, ліквідувала Служба безпеки України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За завданням бойовиків "ДНР" зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення антитерористичної операції. Дані зловмисники передавали за допомогою мобільного зв’язку або через Інтернет, використовуючи заходи конспірації. Зібрані відомості використовувалась терористами для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ.

Також за вказівкою кураторів поплічники бойовиків поширювали в соціальних мережах спеціально підготовлені спецслужбами РФ інформаційні матеріали антиукраїнської спрямованості із закликами щодо розколу України.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох спільників терористів за місцями їхнього проживання.

Під час обшуків помешкань правоохоронці вилучили телефонні термінали та картки, за допомогою яких передавалася інформація бойовикам, та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі Управління СБ України у Дніпропетровській області відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.