Протести в Києві: кілька тисяч людей і затори

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 15.11.2016 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27021

У центрі Києва відбулися кілька акцій протесту - біля Нацбанку та під стінами Верховної Ради.

Близько 350-500 людей зібралися на пікеті біля Нацбанку у Києві, повідомляє кореспондент ВВС Україна. Вони тримають в руках плакати "долар по 8" і плакати політичної партії "За життя". Лозунгів не викрикують. Біля Нацбанку встановили металошукачі.

Ще один мітинг проходить під стінами Ради, де, за різними оцінками, зібралося від кількох сотень до тисячі людей.

Вони тримають плакати "Досить! Час діяти". Біля парламенту протестують проти підняття тарифів, політики Нацбанку, посилення повноважень правоохоронних органів. Більшу частину мітингувальників становлять люди, які називають себе ошуканими вкладниками.

Периметр парламенту оточили правоохоронці. Наразі ситуація спокійна.

Голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що за акцією стоять політики-популісти і якщо виконати їхні вимоги, то це поверне Україну в 90-ті роки, і знову буде запущено друкарський верстат. За її словами, триває акція з дискредитації НБУ.

"Інтереси організаторів брудної кампанії відомі й меркантильні - зміна влади в Україні, яка буде лояльнішою до власників збанкрутілих банків і закриватиме очі на їхні багатомільярдні борги", - зазначила вона.

Через проведення акції у вівторок у Києві правоохоронці перекрили проїзд вулицею Хрещатик та частково - Інститутською. У центрі міста утворилися затори. Протестувальники перекрили вул. Грушевського від вул. Садової до площі перед Радою.

Раніше у Києві роздавали оголошення із закликами прийти на мітинг 15 листопада, щоб "повернути силу гривні" і відправити керівника НБУ Валерію Гонтарєву у відставку.

Київська поліція перейшла на посилений режим роботи. Поліція очікує, що в акціях візьмуть участь від 5 до 50 тисяч людей.

Акцію ошуканих вкладників підтримала Юлія Тимошенко, яку в БПП звинуватили у співпраці з Кремлем.

Раніше СБУ заявила, що Росія планує втілити масштабний план з дестабілізації ситуації в Україні. Старт планували на 15 листопада. Мета протесту - дочасні вибори до Ради, вважають в СБУ.

"Опозиційний блок" заявив про початок "мирного протестного руху" в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.