Громадянин РФ Гундяєв “русский мир” змінив на “канонические границы”. Зміст - не змінився

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 21.11.2016 18:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27040

Російська православна церква ніколи не погодиться на незалежність української церкви від Московського патріархату.

Про це заявив патріарх Московський і всієї Русі Кірілл(Гундяєв).

"Наша церква ніколи не залишить у біді своїх братів на Україні і не відмовиться від них. Ми ніколи не погодимося на зміну священних канонічних кордонів нашої церкви, бо Київ - це духовна колиска святої Русі як Мцхета для Грузії або Косово для Сербії", - сказав патріарх Кірілл у московському храмі Христа Спасителя на урочистому заході з нагоди свого 70-річчя.

Як сказав патріарх, сьогодні українську церкву намагаються втягнути "в глибокий конфлікт, що розділяє суспільство, і зробити її заручницею цього конфлікту".

"Відбуваються насильницькі захоплення храмів, ігноруються рішення судів, ведеться інформаційна кампанія проти церкви, в українському парламенті пропонуються законопроекти, мета яких - дискримінувати і поставити в дуже важкі умови найбільшу релігійну громаду країни", - сказав предстоятель РПЦ.

В Україні зараз діють три основні православні релігійні організації: Українська православна церква Московського патріархату, Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. РПЦ не визнає канонічними дві останні церкви.

Президент України Петро Порошенко неодноразово виступав за створення в країні помісної православної церкви, внаслідок чого Українська православна церква була б повністю відокремлена від Московського патріархату.

У червні цього року Верховна Рада затвердила історичне звернення до Вселенського патріарха з проханням надати Українській православній церкві автокефалію. Це стало б кроком до майбутнього визнання канонічності УПЦ Київського патріархату.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.