Балога закликав правоохоронців бути напоготові. У столиці масові акції

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.04.2007 03:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2706

Глава Секретаріату Президента України В. Балога сьогодні надіслав листи в. о. Голови Служби безпеки України В. Наливайченку та Міністру внутрішніх справ В. Цушку щодо акцій із нагоди річниці створення дивізії СС “Галичина”.


Акції запланували на ці вихідні в Києві представники кількох громадсько-політичних організацій.

Як вказано в документі, «засоби масової інформації поширили повідомлення про те, що на заваді намірам членів націонал-радикальних об’єднань відзначити роковини дивізії СС «Галичина» стануть активісти Прогресивної соціалістичної партії».

На думку В. Балоги, такий розвиток подій «загрожує перерости у відкриті зіткнення виразників протилежних ідей. Приклади з недавнього минулого дають підстави вважати, що силові сутички цілком імовірні».

Глава Секретаріату Президента звертає увагу організаторів і учасників суботніх акцій на необхідність діяти виключно у межах законодавства, яке регламентує порядок організації та проведення зборів громадян.

В. Балога вважає, що міська влада Києва має ретельно з’ясувати всі умови відзначення події, ставлення до якої в суспільстві вельми неоднозначне, і оголосити свою позицію з цього питання. Керівник Секретаріату Глави держави закликав правоохоронців застосувати увесь законний механізм запобігання можливим зіткненням, а у разі виникнення сутичок – рішуче припинити насильство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.