“Нафтогаз” не домовився з “Газпромом”

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 9.12.2016 23:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27089

Сторони не домовились щодо додаткової угоди до двостороннього контракту.

Проте НАК "Нафтогаз України" запевнила, що транзит газу до Європи взимку відбуватиметься безперебійно.

НАК "Нафтогаз України" та російський "Газпром" не змогли домовитись про умови поставок російського газу в Україну в осінньо-зимовий період 2016/2017 років під час переговорів, які відбулись у п’ятницю, 9 грудня, в Брюсселі за посередництва Єврокомісії.

"Сьогодні, на жаль, угоди досягти не вдалося. Сподіваємося, що це можна буде зробити в майбутньому, але сьогодні ми не змогли підписати додаткової угоди. Без неї купівля російського газу відповідно до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" є неможливою", - заявив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, якого цитує "Інтерфакс".

Крім того, глава НАК наголосив, що Україна гарантує безперебійний транзит російського газу до Європи взимку за умови непідписання "зимового пакету". Голова "Газпрому" Алєксєй Міллер не поїхав до Брюсселя, передавши повноваження з представлення сторони "Газпрому" в переговорах своєму заступнику Алєксандру Медвєдєву.

Нагадаємо, "Нафтогаз" припинив закупівлю газу у "Газпрома" 25 листопада 2015 року з огляду на зниження цін на газ на європейському ринку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.