Антоніу Гутерреш склав присягу генсека ООН

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 13.12.2016 14:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27093

Колишній прем’єр Португалії Антоніу Гутерреш склав присягу на посаду нового генерального секретаря ООН. Його п’ятирічний термін офіційно розпочнеться 1 січня.

У своїй промові перед Генасамблеєю ООН Гутерреш зазначив, що організація впродовж десятиліть сприяла збереженню миру на Землі, проте, зараз вона ледь справляється з цим завданням.

"ООН має бути готова до змін. Наш найбільш серйозний недолік - і тут я маю на увазі все міжнародне співтовариство - це нездатність запобігати кризам. ООН народилася під час війни; сьогодні ми повинні бути тут для миру", - сказав Гутерреш.

У жовтні новий генсек заявив в інтерв’ю ВВС, що його пріоритетним напрямком на цій посаді стане завершення військового конфлікту у Сирії.

67-річний Гутерреш змінює на посаді керівника ООН 72-річного Пан Гі Муна, який очолював організацію з січня 2007 року.

Антоніу Гутерреш був прем’єром Португалії з 1995 по 2002 роки. У 2005 році його призначили на посаду верховного комісара ООН у справах біженців і він займав її до 2015 року.

На посаді верховного комісара Гутерреш переконував уряди найбільш розвинених і багатих країн світу виділяти більше грошей постраждалим у конфліктах і від стихійних лих.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.