Європарламент не відкладав «безвіз» для України до квітня, дані на сайті помилкові

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.12.2016 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27105

Європейський парламент не відкладав голосування з приводу візової лібералізації для України, повідомила речник Європарламенту Мод Нуайон.

Як сказала вона українському виданню Kyiv Post, дата 3 квітня, позначена нині на сайті Європарламенту як дата орієнтовного розгляду питання, внесена помилково, і цю помилку виправлять.

За словами Нуайон, після того, як Європарламент схвалив механізм тимчасового припинення безвізових режимів для третіх країн, була усунена остання перешкода для схвалення безвізового режиму, і тепер це схвалення має відбутися «в короткий термін».

Але, додала вона, точна дата цього голосування ще не визначена.

Раніше в четвер у Європейському парламенті заявили, що про перенесення дати розгляду питання про візову лібералізацію для України говорити не можна, бо ця дата не була і далі не є затверджена, і ймовірна дата розгляду, вказана на сайті Європарламенту, ще може бути знову змінена.

«Справа в тому, що як тільки Рада ЄС оголосить про початок міжінституційних переговорів, їх можна буде завершити за один день і поставити питання на голосування на найближче пленарне засідання. Завдання Європарламенту – затвердити це рішення якомога раніше», – повідомили в Європейському парламенті.

Раніше в четвер засоби інформації повідомили, що Європарламент «відклав» розгляд безвізового режиму для України: в інформації про розгляд цього питання на сайті Європейського парламенту прогнозована, але не визначена, дата цього розгляду вже вдруге змінилася, і тепер це 3 квітня 2017 року. Раніше цією датою було 2 лютого, а ще перед тим – 18 січня.

Крім того, формальне рішення щодо візової лібералізації для України ще має ухвалити Рада ЄС.

Перед цим обидві інституції ще мають досягти згоди про початок міжінституційних переговорів між ними з цього питання. Припускають, що цей крок може бути здійснений невдовзі.

Раніше в ЄС вирішили, що після всіх затверджень рішення про безвізовий режим для України, так само як і для Грузії, може набути чинності тільки разом із новим механізмом тимчасового припинення таких безвізових режимів для будь-якої з шести десятків країн світу, щодо яких такі режими діють. У четвер Європарламент схвалив цей механізм. Тепер його ще має затвердити Рада ЄС. Дата набуття ним чинності наразі не відома.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.