Штайнмаєр констатував глибоку кризу в Євросоюзі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 27.12.2016 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27133

Глава МЗС Німеччини сподівається, що після виборів у Нідерландах, Франції та Німеччині в 2017 році до влади прийдуть проєвропейські уряди.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив стурбованість ситуацією в Євросоюзі. "Європа, безперечно, рухається в неспокійному фарватері і повинна швидко знайти в собі сили, щоб відновитися", - заявив він в інтерв’ю газеті Saarbrücker Zeitung, опублікованому у вівторок, 27 грудня.

За словами глави німецького МЗС, Євросоюз повинен знайти відповіді там, де він досі їх не дав. Найважливішими пріоритетами Штайнмаєр назвав майбутню стратегію щодо мігрантів та біженців, внутрішню і зовнішню безпеку, ринок праці та економіку ЄС.

"Там, де безробіття серед молоді становить 50 відсотків і навіть більше, природно, не виникне ентузіазму щодо Європи", - констатував німецький міністр, зазначивши, однак, що Європа не вирішить своїх проблем з тими, хто бачить вихід у поверненні до національної відособленості.

Штайнмаєр висловив сподівання на те, що і після виборів у Нідерландах, Франції та Німеччині в 2017 році всюди правитимуть уряди, "які виступають за Європу і не допустять згортання процесів європейської інтеграції".
Нагадаємо, у Нідерландах вибори до парламенту відбудуться у березні. Франція обиратиме нового президента у квітні та травні. Вибори до німецького Бундестагу відбудуться у вересні наступного року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.