Американський уряд відреагував на ескалацію воєнних дій на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.02.2017 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27220

Державний департамент США оприлюднив заяву, в якій висловив занепокоєння загостренням насилля навколо Авдіївки і Ясинуватої на сході України.

З цією заявою виступив вчора виконуючий обов’язки речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає “Голос Америки”.

Заява виконуючого обов’язки речника Державного департаменту США Марка Тонера щодо порушення режиму припинення вогню на сході України:

"Сполучені Штати глибоко занепокоєні нещодавнім загостренням насилля навколо Авдіївки і Ясинуватої на сході України. З 28 січня спеціальна спостережна місія ОБСЄ повідомляє про різке збільшення бойових дій, в тому числі з використанням важкої артилерії і інших видів зброї, заборонених Мінськими угодами. Десятки українських військових та десять цивільних осіб стали жертвами боїв. 17,000 цивільних осіб, в тому числі 2,500 дітей, залишились без води, тепла або електроенергії. Для того, щоб запобігти більшій гуманітарній кризі, ми закликаємо до негайного і постійного припинення вогню та надання повного і безперешкодного доступу для спостерігачів ОБСЄ."


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.