“Настамнет”: російські військові кажуть, що не стріляли по українському літаку

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 2.02.2017 00:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27225

У Чорноморському флоті Росії повідомили, що не обстрілювали український літак Ан-26, а лише подали світлові сигнали, оскільки він здійснював “провокаційні прольоти”.

Корабель ЧФ ВМФ РФ охороняє бурову, поцуплену загарбниками

Заяви Києва про обстріли там назвали "абсолютною брехнею".

Про це сказав журналістам представник штабу Чорноморського флоту РФ, якого цитує "ТАСС".

Раніше речник президента України Святослав Цеголко повідомив, що транспортний літак ВМС України потрапив під обстріл під час тренувального польоту в ‎Чорному морі.

За словами представника штабу ЧФ Росії, у середу вранці літак ЗСУ Ан-26 "скоїв два явних провокаційних заходи на гранично низькій висоті на російські бурові вишки "Таврида" і "Крим-1".

Співробітник підрозділу охорони бурової платформи подав літаку чотири світлові сигнали з "сигнального пістолета", аби запобігти можливій ​​авіакатастрофі "через зіткнення з щоглою вишки", додали в ЧФ.

Як твердить пан Цеголко, обстріли по українському літаку велися з "раніше захоплених ‎Росією бурових вишок". Інцидент стався у морській економічній зоні України - в районі Одеського ‎газового родовища, наголосив він.‎

Екіпаж українського літака не постраждав. Одна на його фюзеляжі виявили отвір - ‎‎"наслідок обстрілу зі стрілецької зброї", зазначили в українському Міноборони.‎


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.