У НАТО занепокоїлися через важкі бої на Донбасі

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.02.2017 18:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27254

Заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Ґоттемюллер заявляє, що в альянсі «глибоко занепокоєні» через нещодавній спалах насильства у зоні збройного конфлікту на сході України.

Заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Ґоттемюллер

Після зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Брюсселі Ґоттемюллер заявила, що важкі бої не мають ставати «новою нормою».

«Перемир’я порушувалося майже щодня за останні два роки, але в останній тиждень ОБСЄ зареєструвала понад 10 тисяч порушень режиму тиші за один день, зокрема з використанням важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами. Ми побачили найбільші бої за останні два роки. Ми не маємо приймати це як нову норму», – сказала заступниця генсекретаря НАТО.

Вона також додала, що спостерігачі ОБСЄ мають отримати вільний доступ «до всієї території України, зокрема до кордону з Росією, як це передбачено Мінськими угодами». «Тому я закликаю всі сторони дотримуватися взятих зобов’язань. Росія в цьому плані має особливу відповідальність», – сказала Ґоттемюллер.

Загострення ситуації на Донбасі, зокрема через бої поблизу Авдіївки, спостерігалося з 29 січня. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні боїв, повідомляли про загиблих і поранених, як серед бійців, так і серед цивільних.

Протягом тижня в Авдіївці не було електропостачання. Були проблеми з водопостачанням – воду надавали за графіком. Наразі ситуація в Авдіївці дещо нормалізувалася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.