Енергоштаб запропонував уряду ввести надзвичайний стан

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.02.2017 19:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27264

Антикризовий енергетичний штаб пропонує Кабінету міністрів України ввести режим надзвичайної ситуації в енергосистемі країни.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні енергоштабу.

Як повідомлялося, раніше на цьому ж засіданні з відповідною ініціативою виступив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик. За його словами, перелік надзвичайних заходів, зокрема, буде включати мінімізацію використання ТЕС, що працюють на антрациті. У свою чергу, глава НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук повідомив, що на сьогодні запаси антрациту на складах ТЕС складають 842 тис. тонн, і цих запасів вистачить на 40 діб роботи.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Служба безпеки України заявила, що блокування руху залізничного транспорту в Донбасі має ознаки низки злочинів. Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці на окупований Донбас. 2 лютого був заблокований залізничний переїзд у Бахмуті.

За даними Укрзалізниці за 9 лютого, збитки від блокування залізниці на Донбасі завдали Україні збитків на суму понад 40 млн грн.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав зняти торговельну блокаду лінії розмежування, відновити постачання вугілля з окупованої частини Донбасу і встановити жорсткий контроль за переміщенням товарів. За його словами, Україна споживає 24 мільйони тонн вугілля на рік, з них 9 мільйонів тонн – це антрацит, який видобувається на території, яка залишається неконтрольованою. Блокування поставок вугілля, яким альтернативи немає, означає зупинку промисловості і віялові відключення по всій території країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.