Бойко вже готується до відходу з уряду. Він очолив славнозвісний Консорціум

Автор/джерело -  © Кореспондент.net, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.04.2007 17:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2728

Збори учасників товариства з обмеженою відповідальністю Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України 28 квітня призначили своїм головою Юрія Бойка.

Юрій Бойко, одночасно(може, по сумісництву), є міністром палива й енергетики України.

Членами ради учасників з української сторони призначені Бойко і директор департаменту капітальних вкладень і внутрішніх інвестицій Нафтогазу України Геннадій Юр’єв.

Крім того, на зборах учасників був затверджений звіт щодо роботи консорціуму в 2006 році і кошторис товариства на 2007 рік.

Статутний капітал газотранспортного консорціуму складає 186,55 мільйона гривень. Бойко виступає за участь у газотранспортному консорціумі України, Німеччини та Росії.

У 2002 році Україна і Росія домовилися створити міжнародний газовий консорціум, у січні 2003 року Нафтогаз України і російський Газпром зареєстрували консорціум як юридичну особа з частками кожної з компаній по 50%.

У травні 2004 року Нафтогаз України, Газпром і Ruhrgas AG (Німеччина) домовилися про умови участі німецької сторони в консорціумі.

Україна є найбільшим транзитером російського газу.

А тим часом, новообраний голова спостережної ради ЗАТ УкрГаз-Енерго, заступник голови правління ВАТ “Газпром” Валерій Голубєв заявив на прес-конференції, що ціни на російський газ для України будуть залежати від зближення, або ж навпаки, віддалення один від одного економік обох країн.

Він відзначив, що в даний час Україна за цінами на енергоносій має перевагу перед європейськими споживачами.

"Якщо ж політики приймуть рішення, щоб зблизити наші економіки, тоді це буде гарантовано (ціни на газ), якщо ж політики почнуть думати про те, що нам потрібно розходитися, тоді ціни на Україні будуть такі ж, як для Німеччини, наприклад. Це потрібно Україні? Ще раз підкреслюю, Росії це не потрібно", - сказав Голубєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.