Держдеп США закликав РФ негайно припинити насильство на Донбасі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.02.2017 15:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27302

Сполучені Штати засуджують напад на спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Про це йдеться в заяві виконуючого обов’язки речника закордонного відомства США Марка Тонера, передає «Голос Америки».

«Сполучені Штати пильно стежать за зростанням насильства на сході Україні за останні кілька тижнів та продовження невиконання комбінованими російсько-сепаратистськими силами режиму припинення вогню, закріпленого Мінськими домовленостями», - заявляє Держдепартамент.

Держдепартамент засудив напад сепаратистів у п’ятницю на спеціальну моніторингову місію та захоплення ними безпілотного летального апарату ОБСЄ. «Ми вимагаємо, щоб ці сили припинили атаки на цивільну інфраструктуру, в тому числі Донецьку фільтрувальну станцію. Ми закликаємо Росію та сепаратистів негайно почати виконувати режим припинення вогню, вивезти важку військову техніку та надати повний та безперешкодний доступ працівникам місії ОБСЄ», - йдеться в заяві Держдепу США.

Як повідомлялося раніше,у п’ятницю проросійські бойовики угруповання «ДНР» взяли на приціл членів спостережної місії ОБСЄ і відібрали в них міні-безпілотник. Інцидент стався в окупованій Ясинуватій, де патруль СММ ОБСЄ планував запустити безпілотник, щоб перевірити повідомлення про обстріл Донецької фільтрувальної станції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.