В СКМ кажуть, що змінювати реєстрацію підприємств, захоплених окупантами, не будуть

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.03.2017 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27315

У четвер, 2 березня, група “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ) заявила про те, що завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, зокрема і її підприємства на тимчасово неконтрольованих українській владі територіях.

Про це йдеться у заяві СКМ.

"І ніякий тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів. Ми вважаємо приватну власність суверенною, а вимога про перереєстрацію своїх підприємств і оплату податків самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР"- неприйнятним", - заявили в компанії.

Група зазначає, що забезпечує робочими місцями сотні тисяч людей в різних регіонах країни і є великим постачальником тепла, електрики і газу.

"СКМ - одне з небагатьох сполучних ланок між контрольованими і неконтрольованими територіями України", - йдеться в заяві.

Група підкреслює, що всі активи групи СКМ в повному обсязі відраховують податки і збори в український бюджет. Згідно з документом, з початку конфлікту на Донбасі СКМ виплатила до державного бюджету понад 100 млрд грн податків, 10% з яких забезпечили відрахування підприємств, що працюють на НКТ.

Як повідомлялося раніше, самопроголошені "ДНР"/"ЛНР" зажадали перереєстрації українських підприємств і сплати ними податків і заявили про введення з 1 березня зовнішнього управління на близько 40 підприємствах. Також проросійські терористи з ОРДіЛО висунули вимогу здійснити візит так званого «МНС і громадських організацій» на українські підприємства на підконтрольних Києву територіях.

Про те, що терористи зібралися провести "націоналізацію", йшлося у заяві ватажків ОРДіЛО щодо блокади залізниці на Донбасі.

Нагадаємо, 23 лютого на Донеччині зупинила роботу Миронівська ТЕС. 20 лютого Єнакіївський металургійний завод і ПАТ «Краснодонвугілля», які розташовані на окупованій території, зупинили виробництво через блокаду залізничного сполучення в зоні АТО. Крім того, 14 лютого через блокаду залізниці зупинив роботу Алчевський металургійний комбінат.

100% акцій СКМ належать українському бізнесмену Рінату Ахметову.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.