На 2017 рік Міністерство оборони РФ виділило 6,3 млрд. рублів на поховання військових

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 2.03.2017 18:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27318

Міноборони Росії оголосило тендер на закупівлю символіки РФ, в тому числі на 49 тис. полотнищ прапора для оформлення гробів на суму 25 млн рублів.

Всього ж у 2017 році відомство планує витратити до 6,3 млрд рублів на ритуальні послуги: підтримка військових поховань, встановлення надгробків і пам’ятників.

Про це пише російське видання Газета.ru з посиланням на документацію, розміщену на сайті "Державні закупівлі".

Як розповіло виданню джерело в одній із силових структур, з ритуальними прапорами і військовими почестями ховають не тільки військовослужбовців, але і цілий ряд інших категорій громадян, зокрема працівників МВС.

За його словами, з військовими почестями перепоховують також і останки загиблих у Другій світовій.

Відповідно до тендерної документації, переможець конкурсу повинен буде забезпечити доставку ритуальних прапорів до 16 червня 2017 року за чотирма адресами. 22,8 тис. полотнищ мають надійти на склади в Щолково, 8,2 тис. — у Ростов-на-Дону, 15,8 тис. — в Єкатеринбург, а 2,2 тис. — Хабаровськ.

При цьому в перший раз, згідно з сайтом "Держзакупівлі", Міноборони централізовано закуповувало полотнища державного прапора РФ для накриття трун в грудні 2015 року. Тоді відомству потрібно було 60 тис. ритуальних прапорів. Закупівля була визнана такою, що не відбулася.

Водночас у 2016 році видання РБК з посиланням на дані Міноборони писало, що військове відомство щорічно збільшує витрати, пов’язані з похованням і ритуальними послугами.

Так, згідно з даними Міноборони, з 2013 по 2015 рік відомство щорічно виділяла на витрати за статтею "Відшкодування витрат на поховання" близько 5 млрд рублів. У 2016 році сума витрат на поховання зросла до 5,9 млрд рублів. У 2017 році планується витратити до 6,3 млрд рублів.

У Міноборони РФ зростання цих витрат пояснювали щорічною індексацією тарифів на ритуальні послуги, а також на встановлення та виготовлення надгробних пам’ятників.

У Міноборони РФ повідомили, що потреба в полотнищах розраховується на підставі середньостатистичних даних, що подаються Управлінням Міністерства оборони Російської Федерації з увічнення пам’яті загиблих при захисті вітчизни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.