Більшовики теж хотять на вибори, але восени-взимку. Щоб гарно відпочити за наш рахунок

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.04.2007 19:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2732

Верховна Рада України ухвалила Постанову “Про вибори Президента України та народних депутатів України”. На зборах нардепів-більшовиків, які вони називають пленарним засіданням.

За таке рішення проголосували 234 із 254 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

У Постанові передбачено визнати за необхідне провести вибори Президента України та народних депутатів України «в період 90 днів з дня набрання чинності закону “Про внесення змін до Конституції України”, яким передбачити проведення виборів Президента та народних депутатів не пізніше 9 грудня 2007 року.

“Визнати за необхідне проведення одночасних виборів Президента України та народних депутатів”, - йдеться в Постанові.

Тимчасовій спеціальній комісії з опрацювання проектів законів України про внесення змін до Конституції України доручено з урахуванням пропозицій Президента України та інших суб’єктів права законодавчої ініціативи підготувати та внести на розгляд парламенту до 15 червня 2007 року проект закону про внесення змін до Конституції України, яким зокрема передбачити проведення виборів Президента та парламенту.

Комітету ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до 10 червня 2007 року доручено внести на розгляд ВР проект закону про вибори народних депутатів України в новій редакції, в якому передбачити проведення виборів “за так званими відкритими партійними списками кандидатів у депутати від політичних партій виборчих блоків та проекту закону про внесення відповідних змін до закону “Про вибори Президента України”.

Лідер “нашої України” В’ячеслав Кириленко коментуючи подію, наголошує, що всі рішення, ухвалені сьогодні в приміщенні парламенту, не мають жодної юридичної сили.

“Всі рішення, ухвалені сьогодні в приміщенні парламенту, не мають жодної юридичної сили, оскільки з 2 квітня, відповідно до Указу Президента, Верховна Рада 5 скликання припинила свої повноваження”, - підкреслив Кириленко.

Він наголосив, що подібні дії групи народних депутатів 5 скликання спрямовані на дестабілізацію ситуації, метою якої є приховати провальну економічну та соціальну політику колишньої правлячої коаліції та уряду Віктора Януковича.

“Парламентські вибори відбудуться, згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка, 24 червня. “Наша Україна” й інші демократичні сили перебувають у виборчому процесі, а всенародно обраний Президент є гарантом того, що виборчий процес відбудеться прозоро й демократично”, - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.