Адвокати Януковича збираються судитися з ГПУ

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.03.2017 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27336

Адвокати Віктора Януковича погрожують співробітникам Генпрокуратури України судом через їхню відмову допитати екс-президента в Росії.

Про це йдеться у заяві адвоката Януковича Віталія Сердюка, текст якої є у розпорядженні "Української правди".

"Наскільки нам відомо, в грудні 2016 року Генеральна прокуратура надіслала кілька запитів про проведення допиту Віктора Януковича. Більше того, 13 липня 2016 року Печерський районний суд м. Києва виніс рішення, яким, на наше прохання, зобов’язав працівників Генеральної прокуратури здійснити допит Віктора Януковича за місцем його перебування", - заявив Сердюк.

Таким чином, за його словами, ГПУ відмовляється виконувати рішення суду.

"Якщо ж ГПУ і надалі ухилятиметься від співробітництва з ГП РФ в рамках міжнародного права, в рамках Конвенції, це буде підставою для застосування механізму притягнення посадових осіб ГПУ до кримінальної відповідальності за невиконання судового рішення", - наголосив Віталій Сердюк.

Крім того, адвокат заявив, що пояснення щодо того, чи було звернення Януковича до Росії з проханням ввести війська в Україну може дати тільки Янукович.

Як повідомлялося раніше, прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко заявив, що українські правоохоронці не братимуть участі в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території РФ.

Раніше Генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит екс-президента України Януковича на території РФ в присутності українських слідчих.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.