В InformNapalm назвали випадки застосування Росією “Точки-У”

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 10.03.2017 20:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27337

Волонтери відреагували на заяви Слідчого комітету РФ щодо того, що українські військові нібито застосували проти мирного населення Донбасу тактичні ракетні комплекси.

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm перерахували приклади використання Росією тактичного комплексу «Точка-У» на своїх територіях, а також на територіях інших держав. Про це йдеться у матеріалі спільноти, що проілюстрований фотографіями.

«Російська сторона виступила з черговою цинічною заявою, звинувативши Україну в застосуванні оперативно-тактичних ракет «Точка-У» проти мирного населення Донбасу. Подібні заяви РФ не новина — це держава і раніше керувалася подвійними стандартами. У зв’язку з цим хочемо нагадати про застосування Росією оперативних ракет під час російської агресії проти Грузії у серпні 2008 року, в результаті обстрілу якими загинули мирні громадяни», - наголосили волонтери.

«О першій ночі 8 серпня 2008 року російські війська вторглися в Грузію. Вже вночі з 8 на 9 серпня в місті Поті пролунали звуки потужних вибухів. Це портове місто Грузії російські збройні сили обстріляли 3 балістичними оперативно-тактичними ракетами Точка-У з касетними боєголовками, випущеними з р. Очамчира (окупована Абхазія, Грузія), куди вони були завезені задовго до початку війни. В результаті ракетного удару загинули і були поранені кілька десятків людей», - цитує різні джерела InformNapalm.

Також повідомляється, що це не поодинокий випадок застосування Росією оперативно-тактичних ракет проти Грузії. Зокрема, відомо про серії запусків ракет Точка-У з Північної Осетії по грузинських військових і цивільних об’єктах у серпні 2008 року.

Крім того, в InformNapalm нагадали про застосування Росією оперативних ракет на своїй же території. Так, наприклад, ОТРК Іскандер використовувалися росіянами в ході проведення т. зв. антитерористичної операції на Північному Кавказі. Раніше, під час першої чеченської війни, російська сторона використала ОТРК Точка-У.

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Російської Федерації звинуватив українських військовослужбовців у застосуванні проти мирного населення Донбасу тактичні ракетні комплекси «Точка-У».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.