У столиці затримали чи то провокаторів, чи то радикалів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.04.2007 20:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2734

28 квітня в Києві затримано 77 осіб, які нібито намагалися відсвяткувати роковини створення дивізії СС “Галичина”. При них чомусь виявився російський журналіст і жодного українського.

Як повідомили в Центрі громадських зв’язків Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві, близько 17.00 на станції метро «Лісова» в результаті реалізації оперативної інформації співробітниками спецпідрозділу міліції «Беркут» було затримано 40 осіб, які під час поверхневого огляду мали при собі боксерські капи, а також спеціальні бинти, які попереджають пошкодження рук при ударі.

Затримані для з’ясування їх особи доставлені до Деснянського райвідділу міліції.

В той же час, о 19.00 в провулку Михайлівський правоохоронцями було затримано 37 осіб, які «своїм зовнішнім виглядом нагадували скінхедів».

У тому ж місці співробітниками міліції було виявлено таксі, в якому знайдені факели і пляшки із запальною сумішшю, а також свастику та інші пожежно-небезпечні предмети. Ця група для з’ясування обставин доставлена в Шевченківський райвідділ міліції.

Разом з групою молодих людей, що мали намір влаштувати несанкціоновану ходу на честь дивізії СС «Галичина» в Шевченківський РВВС Києва був доставлений журналіст газети «Комерсант-Україна», громадянин Росії Артем Скоропадський.

Його випустили з РВВС у суботу вранці. Як розповів сам журналіст, у відділенні йому був пред’явлений протокол про затримання, згідно з яким, Скоропадський був затриманий через те, що був в нетверезому стані і відмовлявся пред’явити журналістське посвідчення.

Журналіст підписав протокол, при цьому вписавши в документ, що викладені в ньому факти не відповідають дійсності - він пред’являв співробітникам посвідчення і був тверезий. Кореспондент провів у відділенні чотири години. За його словами, співробітники міліції поводилися коректно і, на відміну від інших затриманих, у нього не брали відбитки пальців і не фотографували.

Нагадаємо, що 27 квітня Головне управління з питань внутрішньої політики КМДА звернулося до суду з проханням заборонити 28-29 квітня проведення в центрі столиці маршу вшановування пам’яті воїнів СС «Галичина».

Згідно з поданою в управління заявкою, марш організовується громадянином А. Жуком, який заявив про участь в ньому 200 осіб, які планують пройти від парку Шевченка по вулицях Богдана Хмельницького і Хрещатику до Майдану Незалежності і провести там мітинг. Акцію організатори планували на 28 квітня з 19.30 до 22.30.

Шевченківський районний суд м. Києва заборонив прихильникам воїнів СС «Галичина» проводити акції в центрі Києва 28-29 квітня.

В той же час партія «Наша Україна» заявила про підготовлювану провладною коаліцією провокацію, в рамках якої нібито «есесівці» винні були прийти на вчорашній мітинг опозиції під нацистськими прапорами і гаслами нібито для підтримки демократичних сил, після чого організувати масові зіткнення з міліцією і мирними громадянами


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.