Керівник представництва ЄС не вважає ОРДЛО окупованими територіями

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 13.03.2017 19:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27342

Тимчасово окуповані території на Донбасі не мають вважатися окупованими.

Керівник представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі

Про це заявив керівник представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі.

За його словами, це помилковий для України підхід. Дипломат наголосив, що тимчасово окуповані території не мають підпадати під пряму зону відповідальності Російської Федерації, адже вони належать Україні.

«Окремі райони Донецької та Луганської областей зараз не перебувають під контролем українського уряду, але вони не повинні вважатися окупованими і такими, які потрапляють в зону відповідальності Російської Федерації. Це неправильний підхід. Рішення цієї проблеми може бути знайдено тільки шляхом повного виконання Мінських угод», - вважає Мінгареллі.

Крім того, європейський дипломат висловив своє ставлення до енергетичної блокади Донбасу.

«Ця блокада створює дуже складну ситуацію в енергетичній сфері України і призведе до закриття підприємств, що, в свою чергу, спричинить зростання безробіття. Відповідно, такі дії мають значний негативний вплив на українську економіку і на рівень життя людей по обидва боки лінії розмежування. У той же час, влада України повинна докласти зусиль для боротьби з контрабандою та будь-якими проявами "чорного ринку" поруч із лінією розмежування», - наголосив Мінгареллі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.