ЦВК нібито почав працювати. БЮТівці вже не депутати, а в нашоукраїнців - проблеми

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.04.2007 20:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2735

За результатами засідання, яке відбулося сьогодні, ЦВК виключила з виборчого списку Блоку Юліи Тимошенко 263 кандидатів у народні депутати, які за результатами виборів-2006 не пройшли у Верховну Раду 5-го скликання.

Таке рішення було прийнято на підставі рішення з'їзду БЮТ від 19 квітня 2007 року про виключення з виборчого списку БЮТ кандидатів у народні депутати, які не були обрані до Верховної Ради 5-го скликання.

Однак, ЦВК відмовила блоку Наша Україна у виключенні зі списку цієї політичної сили кандидатів у народні депутати, які не пройшли у Верховну Раду 5-го скликання.

Як пояснили в прес-службі Центвиборчкому, у постанові ЦВК таке рішення аргументується тим, що міжпартійний з'їзд блоку Наша Україна прийняв рішення про обнуління списку без участі Партії промисловців і підприємців України (ПППУ). При цьому таке рішення було подано в ЦВК без підпису керівника ПППУ й не скріплено печаткою цієї партії.

У постанові також зазначається, що рішення політради Нашої України про виключення ПППУ із блоку суперечить угоді про створення блоку від 12 грудня 2005 року, оскільки даною угодою не передбачене право виключення якої-небудь партії зі складу блоку, пояснили в Центвиборчкомі.

Як повідомлялося раніше, раніше ЦВК не могла зібратися на засідання через відсутність кворуму. Ще 28 квітня чотири члени Центральної виборчої комісії України як і раніше перебували на лікарняному.

Як відомо, ПППУ після виключення із складу НУ та скасування списків на з'їзді блоку заявила, що це рішення є не легітимним і пообіцяла, якщо ЦВК ухвалить рішення про скасування списків - скасувати його у судовому порядку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.