Уряд ФРН прокоментував останні події навколо ОРДЛО

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.03.2017 19:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27351

У німецькому уряді занепокоєні посиленням тенденцій до відділення непідконтрольних Києву районів Донецької та Луганської областей від України.

Про це в середу, 15 березня, заявив речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер (Martin Schäfer) під час прес-конференції в Берліні.

Як приклад дій сепаратистів, спрямованих на відділення від України, представник зовнішньополітичного відомства ФРН назвав фактичну "націоналізацію" українських підприємств, рішення Кремля визнавати чинність виданих самопроголошеною "владою" окремих районів Луганської та Донецької областей документів, а також запровадження російського рубля в якості фактичного платіжного засобу на території так званих "ДНР" та "ЛНР". "Усе це загострює й без того складну ситуацію в Україні", - наголосив Шефер, цитує інформагенція dpa. Він також заявив, що такі тенденції безсумнівно суперечать духу мінських домовленостей.

Критику у Берліні викликало також рішення Києва припинити торгівлю з непідконтрольними територіями Донбасу. "Таке рішення, на нашу думку, не сприяє деескалації, - зовсім навпаки: воно радше посилить тенденції до відокремлення".

Речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert) також затеріг від подальшого загострення ситуації. "Насильницькі дії, які ще більше розколюють країну, - це найостанніше, що могло б допомогти у поточній ситуації", - сказав Зайберт, цитує dpa. Посол України в Німеччині Андій Мельник, посилаючись на слова Зайберта, написав у мережі Twitter: "Федеральний уряд Німеччини засудив самовільну блокаду ОРДЛО і закликав протестувальників припинити саботаж, який завдає шкоди державі".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.