Біля посольства Естонії мітингували неадекватні комуністи

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.04.2007 21:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2736

Сьогодні в Києві біля посольства Естонії, на вулиці Володимирській, стався конфлікт між охороною дипломатичного представництва та прихильниками Компартії, які виступали проти знесення пам’ятника радянським воїнам в Таллінні.

Як повідомили у Центрі громадських зв’язків МВС України у м. Києві, інцидент стався близько 12.30. Група осіб, прихильників Комуністичної партії, у кількості близько 30 чоловік, організувала пікетування посольства з вимогою припинити намагання знести пам’ятник Радянським воїнам, загиблим в роки Великої Вітчизняної війни, в естонській столиці.

Через неадекватні дії окремих пікетувальників співробітники державної служби охорони були вимушені застосувати сльозогінний газ стосовно трьох осіб. Після чого охорона дипломатичного представництва викликала для них швидку допомогу, яка, прибувши за місцем виклику, надала «потерпілим» допомогу, а саме промила їм очі.

Внаслідок конфлікту нікого із представників КПУ затримано не було.

Як повідомлялося раніше, у Талліні декілька днів поспіль тривають масові безладдя через перенесення пам'ятника радянським воїнам з центру міста на військовий цвинтар.

У зв'язку із цими подіями Москва виступила із різкими заявами в адресу Талліна. Водночас у російській столиці пройшли бурхливі акції “протесту” проти перенесення радянських пам'ятників, організовані молодіжними “патріотичними” організаціями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.